Room management
Vergaderruimtes gemakkelijk in beheer

In één oogopslag zien welke vergaderruimtes beschikbaar zijn. Komende vergaderingen overzichtelijk op één paneel, bij de deur van de vergaderruimte. Alle vergaderruimtes gemakkelijk in beheer met de Room management oplossing van AVIR.

Expertise - Room management
Room management

Een Room managementsysteem van AVIR stelt je in staat om vergaderruimtes eenvoudig en overzichtelijk te beheren

Je hoeft de deur van de vergaderruimtes niet meer te openen om te kijken of deze beschikbaar zijn of bezet. Door het systeem te koppelen aan een wayfinding interface is het zelfs mogelijk om alle vergaderruimtes overzichtelijk op één display weer te geven, in de vorm van een lijst of plattegrond.

Een Room management systeem bestaat uit een klein touchscreen paneel. Deze wordt bevestigd aan de wand naast de deur van de betreffende vergaderruimte. Hiervoor moeten een stroomaansluiting en internetaansluiting aanwezig zijn. Natuurlijk kan dit ook worden samengevoegd met een PoE aansluiting. AVIR informeert je graag over de benodigde aansluitingen.
Het Room management systeem wordt hiernaast voorzien van een software licentie. Welke licentie dit is, hangt af van welk room management systeem het beste past in de organisatie.

Expertise - Room management
Onze oplossingen

Vergaderruimtes gemakkelijk in beheer

Een Roommanagementsysteem van AVIR stelt je in staat om vergaderruimtes eenvoudig en overzichtelijk te beheren. Op het gebied van Roommanagment biedt AVIR je twee oplossingen; Yealink – Roompanel & Extron Room Scheduling.

Icon - Yealink Roompanel
Yealink Roompanel
Icon - Dag dubbele afspraken
Extron Room Scheduling
Extron Room Scheduling

Het Extron Room scheduling systeem biedt je organisatie veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit een touchscreen van 5, 7 of 10 inch.

Zo is er altijd een touchscreen die past bij de beschikbare ruimte en zorgt voor een goede leesbaarheid. Het Room scheduling systeem kan gekoppeld worden aan een wayfinding interface. Deze interface maakt het mogelijk om alle vergaderruimtes en hun beschikbaarheid overzichtelijk op één display weer te geven. Dit kan zowel in de vorm van een lijst als een plattegrond.

Extron Room Management

Het Extron Room scheduling systeem is niet gekoppeld aan een Microsoft Teams Rooms licentie.

Het systeem moet worden gekoppeld met diverse agenda beheer pakketten. Denk aan bijvoorbeeld Microsft 365 (Exchange), AD Astra of Google Calendar.

Hiernaast is het Room scheduling systeem te koppelen is met andere Extron systemen. Zo zorg je ervoor dat een vergadering, conferentie of college altijd prima voorbereid is (op het gebied van presentatiemiddelen natuurlijk). De oplossingen van Extron zorgen ervoor dat de beamer aanstaat, het scherm wordt uitgerold, de verlichting aangaat etc. Dit voorkomt last-minute stress en stelt je in staat om volledig ontzorgt aan je presentatie of overleg te beginnen.


Yealink Roompanel

Yealink Roompanel is een eenvoudig te installeren touchscreen van 8 inch. Deze touchscreen is voorzien van ledbars aan beide zijdes.

Dit laat in één oogopslag zien wat de beschikbaarheid van de ruimte is.

Het touchscreen geeft ook de beschikbaarheid van de vergaderruimte weer op het scherm. Het laat zien hoelang de ruimte nog beschikbaar is en, indien deze bezet is, welke afspraak er momenteel plaatsvind en hoelang deze nog duurt. Het touchscreen stelt je tevens in staat om de vergaderruimte ad hoc te reserveren, mits deze beschikbaar is.

De Roompanel kan gecombineerd worden met een aanwezigheidssensor die meet of de personen nog in de ruimte aanwezig zijn.

De Yealink Roompanel systeem werkt op basis van een Microsoft Teams Rooms licentie. Het biedt je een zeer mooie (en betaalbare) uitbreiding op de conferentiesystemen van AVIR. Maakt je organisatie al gebruik van een RoomReady systeem? Dan is er geen extra Microsoft Teams Rooms licentie nodig.

Beschikbaarheid van de vergaderruimte in één oogopslag.

Het paneel bij de deur van de vergaderruimte stelt je in staat om in één oogopslag de beschikbaarheid van de ruimte te zien. Het laat je zien welke vergadering er momenteel plaatsvind en wanneer de volgende vergadering start.

Expertise - Room management
Icon - On Touch Meeting

Touchscreen

Een last-minute overleg of presentatie? Het touchscreen paneel maakt het mogelijk om de vergaderruimte ad hoc te reserveren.

Icon - Led indicator

Led indicatoren

Met de led indicatoren aan beide zijde van het paneel kun je van afstand zien of de vergaderruimte beschikbaar is, of niet.

Icon - Dag dubbele afspraken

Actuele agenda met afspraak details

Benieuwd hoelang de ruimte nog beschikbaar of bezet is? Bekijk het snel en overzichtelijk op het paneel bij de deur van de vergaderruimte. Door continue in verbinding te staan met de agenda geeft het paneel altijd de actuele agenda (en beschikbaarheid) van je vergaderruimte weer.

Meer informatie over onze Room management oplossingen

Leon helpt je vandaag graag verder tot 17:00 uur. Telefonisch, op locatie, gemakkelijk via Microsoft Teams of via het formulier.