Nieuws 29 november 2022

Licentiestructuur Microsoft

Licentiestructuur Microsoft

Zoals wellicht bekend biedt AVIR de Conference oplossing. Eén van de opties is het Room Ready systeem. Hiermee kunt u eenvoudig een conferentie starten, zonder gedoe met kabels en met één druk op de knop.

Om gebruik te kunnen maken van een Room Ready systeem heeft u een Microsoft licentie nodig. Deze wordt aangeschaft door AVIR en aan u aangeboden.

Microsoft heeft recent de licentiestructuur van deze licenties gewijzigd. Voorheen was er sprake van twee betaalde licenties. Dit hebben zij gewijzigd naar een gratis licentie en een betaalde licentie, de Basic en de Pro.

U kunt t/m 25 ruimtes gebruik maken van de Basic licentie. Heeft u meer dan 25 ruimtes met een Room Ready systeem, dan maakt u automatisch gebruik van de Pro licentie.

Onderstaand hebben wij een overzicht, zodat u eenvoudig de verschillen én voordelen van beide licenties kunt zien.

 

* Bent u met uw laptop in de buurt van de conferentieruimte? Dan herkent uw laptop het Room Ready systeem zodat u eenvoudig en snel de conferentie kunt bijwonen.

** Een nieuwe manier van vergaderen met Teams waarbij de deelnemers op de eerste rij, onderin het beeld worden weergegeven. De hoofdspreker óf de content, afhankelijk van uw keuze, wordt vergroot weergegeven.