Blog 12 april 2024

De 7 grootste ergernissen met AV op kantoor

Niet (goed) functionerende AV-apparatuur…

In de moderne werkomgeving is audiovisuele (AV) apparatuur onmisbaar. We gebruiken het om te presenteren, te vergaderen, te brainstormen en om te communiceren met collega’s over de hele wereld. Maar helaas gaat er ook wel eens wat mis met AV-apparatuur. En dat kan leiden tot frustratie, stress en vertraging.

Deze 7 grootste AV ergernissen op kantoor zul je vast wel herkennen! Uiteraard geven we je ook direct tips om de grootste ergernissen te verhelpen.

1. Haperend beeld

Niets is zo frustrerend als een presentatie die voortdurend hapert of stoort. Of je nu in een online meeting zit of een fysieke presentatie geeft op locatie: beeldverlies, vertraging en een pixelig beeld kunnen je presentatie flink verpesten, waardoor je de aandacht van je publiek verliest. 

Tip: Zorg voor een betrouwbare internetverbinding: zorg dat je draadloze internetverbinding perfect werkt op de locatie waar je zit. Geen goede draadloze verbinding? Kies dan eventueel voor een bekabelde verbinding of kies voor voor een verbinding via een separaat systeem van je laptop, waarbij de verbinding is gegarandeerd en de verbinding dus niet afhankelijk is van het apparaat dat je meeneemt in de vergadering.

2. Slechte audiokwaliteit

Onverstaanbare spraak en storende ruis zijn ontzettend vervelend tijdens een vergadering of tijdens een belangrijke videocall. Slechte audiokwaliteit kan leiden tot veel onnodige frustratie tijdens het gesprek of tot misverstanden. 

Tip: Investeer in microfoons en luidsprekers: kies voor producten die passen bij jouw behoeften. Het is vaak best lastig om de juiste producten te kiezen die passen bij jou en bij je situatie. Het aanbod in microfoons is immers echt heel groot. Wij helpen je graag bij het kiezen van de perfecte audioproducten. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Zorg ook voor een rustige omgeving zonder te veel achtergrondgeluid.

3. Compatibiliteitsproblemen

Apparaten die niet goed of zelfs helemaal niet met elkaar samenwerken. Presentatieapparatuur die niet compatibel is met je laptop, of een projector die niet op je beamerscherm aansluit, kost gewoonweg heel veel tijd. 

Tip: Zorg ervoor dat je presentatieapparatuur afgesteld is op juiste aansluitingen. Of zorg dat de installatie zo simpel mogelijk wordt gemaakt voor de eindgebruiker, zodat deze met één druk op de knop de gehele installatie in de juiste modus kan schakelen. Je wilt er immers voor zorgen dat de gebruiker geen tijd verliest met het functionerend krijgen van beamers, projectieschermen of afstandsbedieningen.

4. Gebruiksonvriendelijke bediening

Sommige AV-apparaten zijn zo complex dat het een eeuwigheid duurt om ze te configureren en te bedienen. We begrijpen maar al te goed dat dit kan leiden tot frustratie en vertraging, vooral wanneer je de apparatuur voor het eerst gebruikt. Vandaar dat we bij AVIR al onze installaties op zo’n manier inrichten dat íédereen binnen je organisatie ze kan gebruiken, met eenvoudig te bedienen software en indien nodig een handleiding waarin haarfijn en in jip-en-janneke taal wordt uitgelegd hoe alles werkt. 

Tip: Kies voor gebruiksvriendelijke apparatuur met een intuïtieve interface. Lees de handleiding aandachtig door voordat je de apparatuur gebruikt.

5. Kabelchaos

Een wirwar van kabels op de vloer ziet er niet alleen slordig uit, maar kan ook een struikelblok vormen. Kabels die losraken of knelzitten, kunnen leiden tot storingen en uitval.

Tip: Gebruik kabelgoten of kabelclips om je kabels netjes te organiseren. 

6. Onbetrouwbare verbindingen

Wifi-verbindingen die constant wegvallen, kunnen een grote bron van ergernis zijn. Dit kan leiden tot onderbrekingen in presentaties en vergaderingen.

Tip: Zorg voor een sterke wifi-verbinding in je kantoor. Gebruik Bluetooth alleen voor korte afstanden.

7. Ontbrekende technische ondersteuning

Wanneer er iets misgaat met je AV-apparatuur, is het belangrijk dat je snel hulp kunt krijgen. Slechte of onbereikbare technische ondersteuning kan je urenlang frustratie kosten.

Tip: Kies voor een leverancier die goede technische ondersteuning biedt. Zorg dat je de contactgegevens van de helpdesk altijd bij de hand hebt.

Met behulp van onze tips kun jij de meeste ergernissen met AV op kantoor zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Zo creëer je een efficiënte en productieve werkomgeving waar iedereen met plezier gebruik van kan maken. 

Ben je voor jouw organisatie nu zelf op zoek naar zo’n audiovisuele oplossing, waarin alles op voorhand netjes voor je geregeld wordt en je volledig ontzorgd wordt? Neem gerust contact met ons op. We luisteren graag naar jouw verhaal en komen graag samen met jou tot een totaaloplossing op AV gebied. Zo ben je er in ieder geval van verzekerd dat we er álles aan gedaan hebben om bovenstaande frustraties op voorhand al te voorkomen!