Blog 9 mei 2023

Microsoft Signature Teams Rooms

Recent heeft Microsoft aangekondigd een lay-out met betrekking tot het “nieuwe vergaderen” te lanceren. Nu de meeste vergaderruimtes digitaal zijn gemaakt, is de volgende stap om thuiswerkers en zakenrelaties in de ruimte te verweven. Zo hebben alle deelnemers nog meer het idee zich direct in de vergaderruimte te bevinden.

 

Microsoft Signature Teams Rooms

 

Hoe wordt dit gecreëerd?

De eerst stap is het plaatsen van een C-vormige vergadertafel uw vergaderruimte. Hiernaast wordt de digitale vergaderinstallatie voorzien van de nieuwste Front Row Layout. Hiermee wordt het gevoel gecreëerd dat de online deelnemers tegenover u aan de vergadertafel zitten.

Microsoft Signature Teams Rooms

Alle deelnemers in de vergaderruimte zullen doormiddel van de nieuwste AI-camera’s uit het beeld van de ruimte “gesneden” en als separate deelnemers meegenomen in de online meeting. De externe deelnemers, ervaren dan ook de interne deelnemers als individuen in plaats van een beeld met alle deelnemers achter elkaar.

 

Moet ik nu mijn hele vergaderruimte verbouwen?

Dit is geheel afhankelijk van uw ruimte. Als u uw ruimte reeds heeft uitgevoerd met Teams gecertificeerde apparatuur en gebruik maakt van een touchscreen display, zijn er mogelijkheden om dit te hergebruiken. AVIR adviseert u om de opstelling van het meubilair aan te passen zodat deze de C-vormige opstelling nabootsen. Tevens adviseren wij een 21:9 display in plaats van de standaard 16:9 displays. Hierdoor komt het systeem aanzienlijk beter tot zijn recht en is de kijkervaring ook een stuk prettiger.

 

Kan ik nog steeds de ruimte gebruiken zonder een online meeting?

Jazeker is dit mogelijk, wij zorgen dat eventuele functies zoals Whiteboard sessies of (draadloos) presenteren ook offline mogelijk zijn. Zo blijft uw ruimte multifunctioneel en is deze zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

 

Interesse?

Mocht u na het lezen van deze blog interesse hebben, neem dan eens contact op met een van onze specialisten.  Zij komen u graag voorzien van vrijblijvend, professioneel advies. Zij adviseren u de mogelijkheden zijn (binnen uw budget), wat u eventueel kunt hergebruiken en/of aanpassen en wat de beste keuze is voor een duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing voor uw ruimte.

Bron: Step 3 – Design and build a Signature Teams Rooms meeting space or update an existing space – Microsoft Teams | Microsoft Learn