Blog 18 januari 2023

Roompanel

Roompanel

Naast de reguliere werkzaamheden houden wij ons bij AVIR ook bezig met het opvolgen van de nieuwste ontwikkelingen. Zo heeft een van onze diensten, Room Management, een nieuwe ontwikkeling ondergaan.

De Room Panel, onderdeel van Room Management, heeft vanuit Microsoft een update gekregen. Dit betekend onder andere dat er nieuwe functionaliteiten bijgekomen zijn. Deze nieuwe functionaliteiten worden hieronder voor u benoemd.

  • Check In, Check Out
    Sinds de update van Microsoft is het mogelijk om in te checken in uw vergadering, wanneer u de ruimte gereserveerd heeft. Dit kan eenvoudig via een knop op de Room Panel. Naast het inchecken kunt u ook uitchecken. Dit kan heel praktisch zijn, wanneer uw vergadering bijvoorbeeld vroegtijdig is afgerond. Door uit te checken geeft u de ruimte vrij voor uw collega’s.  Ook het uitchecken doet u via een druk op de knop.

 

  • Extend reservation
    Is uw vergadering niet vroegtijdig afgerond maar loopt deze juist uit? Dan kunt u deze eenvoudig en snel verlengen via de Room Panel. Dit voorkomt dat collega’s ongewenst de ruimte binnen komen, terwijl u nog in een meeting zit.

 

  • Release room
    Heeft niemand ingecheckt voor een meeting? Geef dan de ruimte eenvoudig vrij na een bepaalde tijd. Dit kan worden ingesteld via het Room Panel.Wanneer u of uw collega’s bijvoorbeeld binnen 15 minuten na starttijd van de meeting niet hebben ingecheckt, wordt de ruimte automatisch vrij (beschikbaar) gegeven. Zo is uw ruimte nooit bezet als er niemand verschijnt voor de meeting, omdat bijvoorbeeld de locatie van deze meeting last minute gewijzigd is.

 

Al de bovengenoemde functionaliteiten worden tevens doorgevoerd in de agenda van de desbetreffende ruimte. Zo kunnen uw collega’s altijd van afstand kijken of de ruimte wel of niet beschikbaar is. Hiernaast geeft het Room Panel met rode en groene indicatielampjes aan of de ruimte wel (groen) of niet (rood) beschikbaar is.