Blog 23 mei 2022

Voorstellen

Niels en Leon zijn de drijvende krachten achter AVIR. Zij stellen zich graag aan u voor door middel van onderstaande blog. Heeft u nog vragen? Niels en Leon staan graag voor u klaar!

Van AV Rentall naar AVIR. Van een ‘uit de hand gelopen hobby’ tot een serieuze onderneming in de AV branche.


Het begon vanuit een hobby, met het draaien van muziek, het aanschaffen van geluid- en lichtapparatuur en uiteindelijk het verhuren van deze apparatuur.

– Niels van der Hoff


Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Niels een ondernemer in hart en nieren is, heeft hij vanuit zijn hobby een bedrijf opgestart; AV Rentall.

Door de toenemende vraag naar conferentiesets, displays en andere zakelijke toepassingen is AV Rentall uit zijn jasje gegroeid. Het enkel aanbieden van dry-hire is niet meer toereikend. Daarom is er gekozen om een volgende stap te zetten binnen de branche en zakelijke producten en installaties aan te bieden. Bij deze stap hoort een nieuwe bedrijfsnaam; AVIR (AV Install & Rentall).

Na 10 jaar werkzaam en leidinggevende te zijn geweest op de technische afdeling van een groot verhuurbedrijf in licht en geluid heeft Leon de overstap gemaakt naar AVIR.


 

De techniek is constant vernieuwend en de klanten komen met uitdagende vraagstukken waar ik me goed in kan verdiepen. Werken bij AVIR is  zo leuk omdat er altijd nieuwe ontwikkelingen zijn om uit te pluizen en te bedenken hoe deze vertaald kunnen worden naar een oplossing voor de eindklant. Klanten zijn altijd blij met de nieuwe technieken die bijdrage aan een prettige en efficiënte werkomgeving. Het is leuk om dit van dichtbij te ervaren’. Dit geldt ook voor Niels; ‘de vrijheid om te werken met nieuwe technieken, leuke projecten en leuke klanten en partners, dat maakt het werken bij AVIR leuk’.

– Leon van Es


AVIR richt zich op twee aandachtsgebieden binnen de audiovisuele branche; installatie van professionele audiovisuele oplossingen en verhuur van audiovisuele apparatuur.
De installatie van professionele oplossingen wordt zorgvuldig uitgevoerd. Zo begint het contact altijd met een inventarisatie van de huidige situatie, bij voorkeur op locatie van de eindklant. Op basis van de inventarisatie wordt een duurzaam advies gegeven en een offerte uitgebracht.


De verhuur is op basis van dry-hire waarbij AVIR altijd graag meedenkt in de beste oplossing voor de klant (ontwerp, accessoires, voorbereiding). Zo heeft de klant altijd de juiste materialen voor de opdracht. Denk hierbij aan displays, beamers, ledschermen, infrastructuur en de bijbehorende accessoires. Hiernaast krijgen alle materialen een kwaliteitscheck voordat deze verhuurt worden.

De combinatie van affiniteit, ervaring en duidelijke communicatie biedt vakmanschap. Dit komt terug in de kwaliteit van de installatie, welke ondersteund wordt door het aanbieden van hoogstaande producten’. We staan open voor nieuwe ontwikkelingen binnen deze snel veranderende branche. We hebben kennis van zaken en kunnen snel schakelen waar nodig. Deze kennis van zaken bevind zich ook op het gebied van IT. Dit biedt een toegevoegde waarde voor de audiovisuele oplossingen die AVIR aanbiedt.

– Leon van Es


Om altijd tot een beste oplossing voor de eindklant te komen werkt AVIR samen met een betrouwbare groep partners. Denk hierbij aan verhuurbedrijven, interieur- en stand bouwers maar ook aan partners in de audiovisuele branche. Het adviseren en installeren doet AVIR echter altijd zelf, om zo de kwaliteit te waarborgen.


Binnen de branche eruit springen door net dat stapje extra te zetten en de kwaliteit continue te bewaken, dat betekend werken voor AVIR voor mij’. Voor Leon betekent het werken bij AVIR de vrijheid om met nieuwe technieken te werken en te werken met audiovisuele producten. ‘Het is leuk om met kwalitatief hoogstaande producten, mooie installaties op te leveren bij de klant. Het blij maken van de klant is altijd leuk.

– Niels van der Hoff


Er zijn dus genoeg ambities om waar te maken en genoeg doelen te behalen. Maar waar richt AVIR zich op in de nabije toekomst? Niels: ‘binnen nu en vijf jaar is AVIR een serieuze speler in Noord-Brabant, Limburg en Gelderland op het gebied van verhuur, installaties en advies over audiovisuele producten’. Ook de partners worden hierin niet overgeslagen: ‘samenwerken met diverse partners waar energie uit komt door de kennis van zaken te combineren’.